Krämig zucchinipasta med champinjoner

 
När vi lagade detta var vi lite lätt skeptiska till hur det skulle bli. När vi provsmakade smakade det mest havredryck så i hopp om att det skulle bli bättre hade vi i lite chiliflakes och basilika. När vi åt blev det mycket bättre än förväntat och riktigt gott! Definitivt någonting som vi kommer laga fler gånger framöver.
 
I receptet står det att man ska mixa havredryck med solroskärnor tills det blir krämigt. Detta är för att få ett substitut till grädde. Jag skulle gissa på att det funkar precis lika bra att köra på vanlig grädde om man hellre känner för detta.
 
Ingredienser:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl havredryck
  • 1 dl riven valfri ost
  • salt, peppar
  • pasta för 4 personer
  • (chiliflakes, basilika)
 
Gör såhär: 
  1. Hacka vitlöksklyftorna fint.
  2. Mixa solroskärnorna och havredrycken till grädde. Mixa gärna en stund för att den ska bli krämig. 
  3. Fräs vitlöken i olja.
  4. Hacka champinjonerna och låt fräsa med tills de är mjuka.
  5. Salta och peppra
  6. Riv zucchinin grovt, krama ur vattnet ordentligt.
  7. Låt fräsa med.
  8. Rör om. Häll i "havregrädden" och rör i osten.
  9. Salta och peppra. Blanda i den nykokta pastan.

Kommentera här: