Pasta med pumpa och chili

 
Jag såg detta recept med pumpa när jag bläddrade igenom Buffé tidningen och det såg riktigt gott ut. Riktigt spännande att tillaga det så jag aldrig tidigare har ätit pumpa och inte hade någon aning om vad det skulle smaka. Måste säga att jag är mycket positivit överraskad och rekommenderar verkligen receptet!
 
4 portioner
Ingredienser:
  • ca 700g butternutpumpa
  • Valfri svamp, ex ostronskivling eller trattkantarell
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 msk grovhackade örter (ex salvia eller persilja)
  • Pasta
  • 1-2 msk riven parmesan
  • Rostade pinjenötter
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Fräs pumpan i smöret i en stekpanna tills den mjuknar och får fin färg. 
  2. Tillsätt svampen och låt steka med tills bra konsistens. 
  3. Tillsätt vitlök, chiliflakes och tomatpuré och fräs ytterligare i någon minut.
  4. Tillsätt grädde och örter, låt koka ihop undernågon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner pastan i pumpasåsen och toppa med parmesan, nötter och gärna örter. 

Kommentera här: