Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

 
 
Det här receptet publicerades i Buffé, 2012 men
kommer ifrån boken "The Meat Free Monday Cookbook"
skriven av Paul, Stella och Mary McCartney.
Vi brukar dock ha i lite mer hasselnötter än vad det står i receptet.
Känns lite onödigt att dra igång en stekpanna för att rosta så lite nötter...
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 400 g pasta, tex penne
  • 1 msk hasselnötter
  • 500 g broccoli
  • 50 g mascarpone
  • 150 g gorgonzola
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk torrt vitt vin eller 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver (utan kärnor)
  • salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna.
  3. Lägg dem sedan i en handduk och gnugga tills skalet lossnar.
  4. Grovhacka nötterna.
  5. Skär broccolin i buketter.
  6. Koka i 4-5 minuter i lättsaltat vatten.
  7. Häll av broccolin.
  8. Koka upp mascarpone, gorgonzola, crème fraiche, vinäger, vin eller citronjuice i en stor stekpanna.
  9. Tillsätt broccoli och pasta och blanda runt.
  10. Strö över kapris, oliver och nötter.
  11. Mal över svartpeppar och servera genast.
 

Kommentera här: