Fluffiga frallor
Goda frallor till frukost, fika eller soppa.
Detta behövs för ca 12-15 stycken frallor:
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- ½ dl naturell rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 dl fint rågmjöl
- 11- 12 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Häll på salt så jästen löser sig.
- Häll i fingervarmt vatten.
- Tillsätt olja, honung och rågmjöl.
- Rör och tillsätt tillsist vetemjölet. Lite åt gången.
- Degen skall vara ganska kladdig.
- Låt jäsa 30-40 minuter under bakduk.
- Häll sedan ut degen på ett väl mjölat bakbord.
- Strö mjöl på degen och händerna och vik ihop degen lätt.
- Skall formas som en limpa.
- Skär degen i lagom stora bitar som du sedan viker ihop till ett slarvigt bröd.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
- Mjöla dem lätt på toppen och skär ett par ytliga snitt med kniv.
- Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk och sätt på ugnen på 250 grader.
- Baka bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna och njut av nybakade frallor.