Fluffiga frallor

 
 
 Goda frallor till frukost, fika eller soppa. 
 
Detta behövs för ca 12-15 stycken frallor:
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl naturell rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 11- 12 dl vetemjöl
 
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll på salt så jästen löser sig.
  3. Häll i fingervarmt vatten.
  4. Tillsätt olja, honung och rågmjöl.
  5. Rör och tillsätt tillsist vetemjölet. Lite åt gången.
  6. Degen skall vara ganska kladdig.
  7. Låt jäsa 30-40 minuter under bakduk.
  8. Häll sedan ut degen på ett väl mjölat bakbord.
  9. Strö mjöl på degen och händerna och vik ihop degen lätt.
  10. Skall formas som en limpa.
  11. Skär degen i lagom stora bitar som du sedan viker ihop till ett slarvigt bröd.
  12. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
  13. Mjöla dem lätt på toppen och skär ett par ytliga snitt med kniv.
  14. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk och sätt på ugnen på 250 grader.
  15. Baka bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  16. Låt svalna och njut av nybakade frallor.

 

Kommentera här: