Halloumisallad med mathavre

 
 Här är ett eget "hitte-på" recept som vi gärna äter både sommar och vinter.
Blev så glada när vi hittade grillost av halloumityp från Skottorp i Laholm.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 4 dl mathavre
  • 1 liten rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kalamataoliver
  • ett par nävar bladspenat
  • 100 gram svartkål eller grönkål
  • 2 paket grillost/halloumi
  • smör
  • olivolja gärna med citron
  • flingsalt
Gör så här:
  1. Koka mathavre enligt anvisningar på förpackningar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ta bort stjälken från kålen och olja in bladen. 
  4. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och strö på lite flingsalt.
  5. Låt stå mitt i ugnen tills bladen fått fin färg och torkat - ska bli som chips.
  6. Finkhacka lök och paprika.
  7. Skiva osten i stavar och stek dessa i smör på mellanstark värm under lock.
  8. När mathavren har en minut kvar, lägg i den hackade löken i vattnet så det får gå med det sista. Häll därefter av och havren och häll tillbaka i kastrullen.Blanda i en matsked olivolja.
  9. Blanda i paprikan i havren.
  10. Varva alla ingredienser på ett uppläggningsfat.
 

Kommentera här: