Kryddiga mustglaserade revbensspjäll

 
Revben är Basses måste-rätt på julbordet.
Julen 2019 provade vi detta recept som blev en succé!
Lite kul med julmust i glazen när det ändå är jul.
Och inte bara i glasen. :0)
Receptet kommer från Buffe, nov 19.
 
Detta behövs till 6-8 personer:
  • ca 1½ kg tjocka revbensspjäll
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 3 krossade enbär
  • ½ dl japansk soja (funkar även med kinesisk)
  • 1 kanelstång
  • 3 nejlikor
  • 1 stjärnanis
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ dl honung eller ljus sirap
  • 1 msk riven ingefära
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop tills halva mängden återstår.
  3. Krydda revbenen med salt och peppar och lägg dem i en ugnsform.
  4. Häll mustglazen över och ställ i mitten av ugnen i 1½ - 2 timmar, eller tills de känns möra och köttet släpper från benet.
  5. Vänd då och då och pensla med glazen.
  6. Skär revbenen i bitar och servera.
 
 
 
 

Kommentera här: