Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

 
Ett gott och bra alternativ till den "vanliga" lasagnen!
 
Ingredienser:
  • 800 g kycklingfärs
  • 150 g arrabbiatasås 
  • 400 g krossade tomater chili
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • Salt och peppar
  • 5 dl créme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5 kruka basilika
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul.
  3. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater chili och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt, peppar, oregano och basilika.
  4. Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar.
  5. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  6. Servera gärna med en grön sallad till!

Kommentera här: