Wok med ryggbiff och bambuskott

 
 
Har snöat in lite på thai-mat just nu, men det är ju så gott.
Och så går det ganska snabbt att tillaga och det är ju alltid ett plus i veckorna.
Även detta recept är Wichudaporns.
 
 Detta behövs till 4 personer:
  • ca 450 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ broccoli
  • ½ röd paprika
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk konc oxfond
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk crema di balsamico
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 msk sesamolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk skivade bambuskott, ca 200 gr
  • 2 finskurna salladslökar
  • kokt jasminris till servering
 
Gör så här:
  1. Skär ryggbiffen i strimlor.
  2. Skala lök och vitlök.
  3. Skär löken i stora bitar och finhacka vitlöken.
  4. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Blanda ostronsås, soja, fond, socker, balsamico, majsstärkelse och ½ dl vatten.
  7. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och tillsätt biff, lök, vitlök, salt  och peppar.
  8. Låt fräsa i 3 minuter tills det får lite färg.
  9. Tillsätt såsen och låt koka 2-3 minuter.
  10. Häll av bambuskotten.
  11. Tillsätt broccoli, paprika, bambuskott och salladslök.
  12. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
  13. Servera med ris.
 
 
 

Kommentera här: