Rabarbergino med glass

 
En klassisk Gino innehåller jordgubbar, banan och kivi.
Denna variant tar vara på försommarens bär och innehåller jordgubbar och rabarber.
Glassen med kardemumma och rostad mandelmassa lyfter hela efterrrätten.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g vit choklad


Glass med rostad mandelmassa:
  • ½ liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna.
  4. Rör ihop mandelmassa med glass och mortlad kardemumma.
  5. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  6. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten.
  7. Vänd ihop med sockret.
  8. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  9. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, ca 10-15 minuter. Håll lite koll så chokladen inte blir bränd.
  10. Servera ljummen med glassen.
 
 

Kommentera här: