Portabello Grilled Cheese

 
Vi gillar grillade mackor och tidvis går vårt grilljärn varmt i dubbel bemärkelse.
Denna macka är lite matigare än när man bara kör ost och skinka.
Väldigt gott att servera sötpotatisstrips till.
 
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 200 g  portabello
  • 2 schalottenlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk hackad timjan eller ½ tsk torkad
  • 2 krm salt
  • 8 skivor ljust toastbröd, gärna surdeg
  • 3 msk färskost
  • 200 g riven Gruyère
  • smör
 
Gör så här:
  1. Skiva portabellon.
  2. Skala och skiva schalottenlöken.
  3. Stek löken på svag värme i 2 msk smör tills den är mjuk och gyllene.
  4. Lägg åt sidan.
  5. Stek svampen med vitlöken och timjan i 2 msk smör tills den är gyllene.
  6. Krydda med salt.
  7. Blanda färskost och Gruyère.
  8. Fördela på bröden tillsammans med svampen och grilla i ett toastjärn eller stek i en stekpanna.
  9. Servera direkt.
 
 
 

Kommentera här: