Sötpotatissallad med isterbandssmulor
Isterband känns som rustik mat, men inte i denna sötpotatissallad.
Sallad som passar att servera året runt.
Detta behövs till 4 personer:
- 500 g sötpotatis
- 300 g isterband
- 1 liten gurka
- 1 msk röd- eller vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 påse blandad sallad 225 g
- 1 dl hackade (rostade) pekannötter
- 2 dl smaksatt crème fraiche tex soltorkad tomat
- salt & svartpeppar
Gör så här:
- Skala och skär sötpotatisen i bitar, ca 2x2 cm.
- Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten ca 10 minuter.
- Häll av och låt ånga av.
- Tryck ut innehållet ur isterbanden och smula det grovt. Släng skinnet.
- Stek korvsmulorna knapriga på hög värme ca 10 minuter.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Skala gurkan och blanda med vinäger, olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Lägg upp sallad, sötpotatis och gurka på ett fat.
- Toppa med korvsmulorna och nötterna.
- Servera med cème fraichen.