Sötpotatissallad med isterbandssmulor

 
 
Isterband känns som rustik mat, men inte i denna sötpotatissallad.
Sallad som passar att servera året runt.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 500 g sötpotatis
  • 300 g isterband
  • 1 liten gurka
  • 1 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse blandad sallad 225 g
  • 1 dl  hackade (rostade) pekannötter
  • 2 dl smaksatt crème fraiche tex soltorkad tomat
  • salt & svartpeppar

Gör så här:
  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar, ca 2x2 cm.
  2. Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten ca 10 minuter.
  3. Häll av och låt ånga av.
  4. Tryck ut innehållet ur isterbanden och smula det grovt. Släng skinnet.
  5. Stek korvsmulorna knapriga på hög värme ca 10 minuter.
  6. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Skala gurkan och blanda med vinäger, olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  8. Lägg upp sallad, sötpotatis och gurka på ett fat.
  9. Toppa med korvsmulorna och nötterna.
  10. Servera med cème fraichen.
 
 
 

Kommentera här: