Biff stroganoff på lövbiff
Ingredienser:
- mathavre
- 400 g lövbiff i strimlor
- 1-2 gula lökar
- 2 klyfta vitlök
- 100 g champinjoner
- 1 dl vitt vin
- 3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
- 2 tsk dijonsenap
- 2-3 msk tomatpuré
- salt
- peppar
- 3 dl crème fraîche
- 1 kruka persilja
- saltgurka
- Koka mathavret enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
- Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
- När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
- Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
- Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
- Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.