Krämig pasta med kyckling och sockerärtor

 
 
Om man byter ut olivoljan mot 1 msk kokosolja så blir det lite tai-smak på denna pastarätt.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 400 g pasta av valfri sort
  • 300 g kycklingflié tunnskivad
  • 0,5 msk olivolja eller 1 msk kokosolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svarpeppar
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 100 g cocktailtomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 100 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • Färst finriven parmesanost, till servering
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i strimlor.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om.
  4. Pressa i vitlöken och salta och peppra.
  5. Häll i vatten och grädde och rör om. Låt småputtra ca 5 min.
  6. Dela tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar.
  7. Tillsätt basilika och alla grönsaker i såsen och vänd ner den nykokta pastan i stekpannan eller tvärtom.
  8. Servera med lite riven parmesan på toppen.
 
 

Kommentera här: