Pad thai

 
Gott med lite asiatisk mat efter all julmat.
Receptet kommer från en gammal buffétidning.  
 
Detta behöver du till 4 personer:
  • 180 g risnudlar
  • 6 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g purjolök
  • 100 g morot
  • 100 g vitkål
  • 150 g kycklingfiléer
  • 1 msk ättikssprit (12%)
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1,5 dl ostronsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 stora ägg
  • 2 dl krossade osaltade jordnötter
  • 150 g färska böngroddar
Gör så här:
  1. Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola kallt vatten och blanda med 2 msk olja så de inte klibbar ihop.
  2. Skala och finhacka vitlöken. 
  3. Skölj purjolöken noga.
  4. Skala moroten.
  5. Strimla purjolöken och morot.
  6. Skär kålen i mindre bitar.
  7. Strimla kycklingen.
  8. Rör ihop ättika, fond, ostronsås, soja, fisksås och socker.
  9. Hetta upp en wokpanna och 4 msk olja.
  10. Fräs vitlök och kyckling ca 3 minuter tills kycklingen är klar.
  11. Knäck äggen och rör ner tillsammans med nudlarna, purjolök, morot, vitkål och såsen. Fräs 4-5 minuter.
  12. Toppa med jordnötter och böngroddar. 

Kommentera här: