Enkel förrätt med ärtskott, kallrökt skinka, pepparrotsvisp och pinjenötter

 
Denna lilla förrätt gör jag lite då och då.
Ofta när man "bara" råkar ha lite rester i kylskåpet.
Receptet nedan är originalet, men det fungerar lika bra med annan sallad,
lite kallrökt istället (då gärna med lite citronzest i vispen) och solroskärnor istället för pinjenötter.
Och visst, det fungerar med färdig pepparrotsvisp på tub med...
 
Vill man servera detta på buffébordet, använd plastglas istället.
Salladen går bra att förbereda. Finast blir det om man lägger på vispen och pinjenötterna så när servering som möjligt.
 
Detta behövs:
  • ärtskott
  • kallrökt skinka
  • pinjenötter
  • gräddfil eller creme fraiche
  • riven pepparrot
  • ev salt

Gör så här:
  • Börja med att rosta pinjenötterna lite i en torr, medelvarm stekpanna. De ska bara få lite färg.
  • Riv pepparrot fint. Svårt att ange hur mycket - det får man smaka av. 
  • Blanda ner den rivna pepparroten i gräddfil. Jag brukar beräkna ca 1 msk visp per portion.
  • Smaka ev av med lite salt.

  • Skölj ärtskotten och lägg dem i botten på ett fint glas.
  • Klipp skinkan över ärtskotten.
  • Toppa med pepparrotsvisp och de rostade pinjenötterna.
 
 
 

Kommentera här: