Daimtårta

 
Denna Daimtårta bakade jag väldigt, väldigt ofta på 90-talet.
Sedan har den glömts bort.
Antagligen för att receptet ligger i botten av den jättehög med recept som var grunden till denna blogg:
Tar ju längre tid att leta fram receptet än att tillaga det!
Arvid blev väldigt sugen på Daimtårta, så det var bara att plocka ner hela packen med recept som är kvar i skåpet,
vänd högen upp och ner och börja leta.
Och där låg det, ett väldigt tummat gammalt recept.
På den tiden stavades Dajm med j.
 
Detta behövs:
Botten:
  • 3 äggvitor (Spara gulorna - de ska användas till krämen)
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Kräm:
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 2 st dubbeldaim

Garnering:
  • Daimkulor

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna hårt.
  3. Blanda socker och bakpulver ordentligt, och rör ner i äggsmeten.
  4. Rita upp två rundlar (använd tallrik som mall) på bakplåtspapper.
  5. Fördela smeten i de två rundlarna och bred ut till två jämna bottnar.
  6. Sätt in en plåt på översta falsen och en plåt på nedersta falsen.
  7. Låt stå inne i 45 minuter och byt sedan plats på plåtarna och låt stå inne ytterligare 45 minuter.
  8. Låt bottnarna svalna helt.
  9. Hacka dubbeldaimen fint.
  10. Vispa grädden.
  11. Blanda daimhacket i grädden.
  12. Vispa ihop äggulor och socker
  13. Rör sedan ner äggsmeten i daimgrädden.
  14. Varva bottnar och dajmgrädde. (Botten, kräm, botten, kräm)
  15. Garnera med daimkulor på toppen.
  16. Frys sedan tårtan över natten.
  17. Plocka fram tårtan ca 15 minuter innan servering.
 
 

Kommentera här: