Fläderpannacotta

 
 Pannacotta är verkligen en fantastisk efterrätt.
Snabb och enkel att göra, behöver bara göras några timmar innan den ska ätas.
Idag äter vi fläderpannacotta till jordgubbarna.
 
Detta behövs till 4-6 portioner:
  • 2 gelatinblad
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 2 msk strösocker
  • ½ krm vaniljpulver
  • 2 dl gräddfil
 
Gör så här:
  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Koka upp grädde, saft, socker och vaniljpulver i en kastrull.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden.
  4. Rör i gräddfil och låt svalna något.
  5. Fördela i små glas och låt stå i kylen i ca 3 timmar.
 
 

Kommentera här: