Smörgåstårta

 
 
.
Här kommer ytterligare ett recept som jag gjorde jätteofta till kalas på 90-talet.
Men sen pausades det och glömdes bort.
Men då och då sätter jag mig och går igenom det som ligger i botten i högen av gamla recept.
Och smörgåstårta är ju aldrig fel.
Ja, om man inte frågar Basse då förstås. :0)
 
Har man aldrig gjort smörgåstårta är detta ett bra recept att börja med.
Receptet kommer från ett Konsumblad från 92.
Och längst ned i recepter står det att priset för hela tårtan är ca 175 kr, ca 11 kr per bit.
Har faktiskt inte räknat på vad den kostar nuförtiden...
 
 
 
Detta behövs för ca 16 bitar:
  • 2 förp Mjuk Hönökaka (9 st halvor)

Fyllning 1:
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 200 g finhackad Crab Fish (Surimisticks)
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • smaka av med salt

Fyllning 2:
  • 1 burk (ca 50 g) röd stenbitsrom
  • 1 dl Crème Fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl finhackad gräslök

Garnering:
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad dill/persilja
  • 400 fg räkor med skal
  • 1 burk (ca 50 g) svart stenbitsrom
  • 200 g finhackad gurka
  • dillkvistar

Gör så här:
  1. Blanda ihop fyllningarna i två skålar.
  2. Bred fyllning 1 på fyra brödhalvor och fyllning 2 på två brödhalvor.
  3. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och avsluta med två ofyllda halvor.
  4. Täck tårtan och låt den stå kallt några timmar, helst över natten.
  5. Blanda Crème Fraiche och majonnäs och bred över och runt tårtan.
  6. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med skalade räkor, rom, gurka och dillkvistar.
 
 
 

Kommentera här: