Citronfromage

 
En härligt fräsch och lätt avslutning på måltiden.
Citronfromage kan jag verkligen längta efter.
 
Detta behövs till 6 portioner:
  • 3 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1¼ dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 3 dl grädde
 
Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt stå i blöt i ca 5 minuter.
  2. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Sila saften.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt.
  4. Värm citronsaften i en kastrull, lägg ner gelatinbladen och smält på svag värme.
  5. Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
  6. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
  7. Fördela fromagen i 6 st glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.
  8. Garnera enligt tycke och smak och vad som finns hemma.
 
 

Kommentera här: