Pasta med Sardeller och Pangrattato

 
En perfekt rätt om man har lite surdegsbröd över.
Recepter kommer från Buffé april 2020.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 400 g pasta
  • 2 skivor ljust surdegsbröd
  • ½ schalottenlök
  • 6 sardellerfiléer i olja
  • 1 msk kapris
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • olivolja
  • salt
  • hackad persilja att toppa med
 
Gör så här:
  1. Riv eller smula brödet och stek i 2 msk olja på medelvärme tills det är gyllene.
  2. Krydda med 1 krm salt.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Koka pastan enligt anvsningar på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet.
  5. Fräs löken, sardellerna och kaprisen i ½ dl olivolja.
  6. När sardellerna löst upp sig, rör ner pastan och 1 dl pastavatten.
  7. Vänd ner parmesan, citronskal och  citronjuice.
  8. Tillsätt eventuellt mer pastavatten och rör till en krämig pasta.
  9. Lägg upp på tallrikar och strö över de stekta brödsmulorna och persilja.
 
Och vad var då Pangrattato för något?
Jo, det är det italienska ordet för brödsmulor.

Kommentera här: