Pasta med Sardeller och Pangrattato
En perfekt rätt om man har lite surdegsbröd över.
Recepter kommer från Buffé april 2020.
Detta behövs till 4 personer:
- 400 g pasta
- 2 skivor ljust surdegsbröd
- ½ schalottenlök
- 6 sardellerfiléer i olja
- 1 msk kapris
- 2 dl finriven parmesan
- 1 msk finrivet citronskal
- 3 msk färskpressad citronjuice
- olivolja
- salt
- hackad persilja att toppa med
Gör så här:
- Riv eller smula brödet och stek i 2 msk olja på medelvärme tills det är gyllene.
- Krydda med 1 krm salt.
- Skala och finhacka löken.
- Koka pastan enligt anvsningar på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet.
- Fräs löken, sardellerna och kaprisen i ½ dl olivolja.
- När sardellerna löst upp sig, rör ner pastan och 1 dl pastavatten.
- Vänd ner parmesan, citronskal och citronjuice.
- Tillsätt eventuellt mer pastavatten och rör till en krämig pasta.
- Lägg upp på tallrikar och strö över de stekta brödsmulorna och persilja.
Och vad var då Pangrattato för något?
Jo, det är det italienska ordet för brödsmulor.