Daimpannacotta
Ännu ett recept på en väldigt god pannacotta.
Serveras med vispad grädde och bär.
Denna pannacotta blir ganska mäktig så receptet nedan kan gott och väl räcka till 8 personer.
Detta behövs till 6 personer:
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad med daim
- 1 st dubbeldaim till topping
- lättvispad grädde
- färska bär
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
- Ta upp vaniljstången ur grädden.
- Hacka mjölkchokladen och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
- Ta upp gelatinbladen ur vattner, krama ur dem och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
- Häll upp i glas eller små burkar.
- Låt stelna i kylskåtp i minst 4 timmar.
- Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottan vid servering.
- Servera med lättvispad grädde och bär.