Pastasallad
Den här pastasalladen gjorde vi jämnt förr!
Var det utflykter eller picknick var pastasalladen med.
När Lovisa var på ridläger hade hon med sig den varje dag i en veckas tid.
Vill man göra en vegetarisk variant, utesluter man köttet.
Detta behövs:
- Pasta, typ makaroner, farfalle, orrechiette, fusilli eller penne.
- Crème Fraiche
- Majonnäs
- Röd paprika
- Broccoli och/eller squash
- Kassler eller grillad kyckling
- Grillkrydda
- Salt
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Vill du har broccoli i pastasalladen, lägg i den i pastavattnet när det är ett par minuter kvar att koka.
- Skölj och låt svalna.
- Skär röd paprika, squash i små bitar.
- Skär kassler eller kyckling i små bitar.
- Blanda ihop crème fraiche och majonäs i en bunke.
(Brukar använda 2 delar Crème Fraiche till ½ del majonnäs, gillar inte när det smakar för mycket majonäs.) - Blanda ner pasta, grönsaker och kött.
- Smaka av med grillkrydda och ev lite salt.
- Tänk på att pastan suger åt sig vätska, så ska pastasalladen ätas dagen efter är det bra om den är ganska flödig i såsen när man har smakat av klart. Då är den fortfarande lite krämig dagen efter, annars är det risk att den blir lite "torr".