Whisky Gräddglass

 
Fick en glassmaskin som tillbehör till vår kitchenaid av mina barn i fördelsedagspresent.
Första glassen vi gjorde i denna maskin var Whisky-gräddglass.
 
Receptet hittade vi på glassakademien.se.
Serverade glassen tillsammans med kolasås och lite hackad mörk choklad.
Blev verkligen jättegott!
 
Det går även bra att göra denna glass utan glassmaskin. 
 
Detta behövs:
  • ½ dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispad grädde
  • 3 msk smakrik whisky
 
Gör så här:
  1. Häll mjölken och sockret i en kastrull och lägg i vaniljstången. (Vi skrapade även ur fröna från denna och la i.)
  2. Koka upp men sänk sedan värmen och låt blandningen sjuda lugnt på svag värme en liten stund under omrörning.
  3. Vispa därefter äggulorna i en skål.
  4. Koka upp sockerlagen igen, ta ur vaniljstången och häll sakta den kokheta lagen under kraftig vispning i skålen med äggulorna.
  5. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den under vispning på svag värme tills dess den tjocknar något (tre-fyra minuter).
  6. Häll krämen i skåken igen och vispa tills den svalnat.
  7. Därefter tillsätter du whiskyn och blandar i den tjockvispade grädden i krämen.
  8. Kyl först i glassmaskin eller frys direkt i en form och ställ i frysen.
  9. Ta ut glassen när den hårdnat och servera.
 
Garnera med mörk choklad, rostad mandel eller smulade maränger.
 

Kommentera här: