Kryddig kycklingfärs i tacobröd

 
Här är ett recept som jag, Lovisa och Viktor åt hemma hos min pappa första gången.
Givetvis hade de lagt till ostronskivling utöver orginalreceptet.
Dessutom serverade dem allt i tacobröd istället för i salladsbladen som orginalreceptet från Buffé gjorde. Detta för att det var smidigare att äta, men detta är även något som var mycket gott. 
Som sagt ett mycket trevligt recept med några modifieringar och en ny favorit här hemma!
 
 
Ingredienser
  • 2 dl ris
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 4 finskurna salladslökar
  • 2 hjärtsallad
  • 1/2 dl hackade jordnötter
  • 1 kruka grovhackad koriander (denna hoppar vi över)
  • Olja
  • Chilimajonnäs
  • Limeklyftor till servering
  • Tacobröd
  • Ostronskivling från Fungigården
Gör så här
Ostronskivling:
  1. Dela/riv ostronskivlingen i mindre bitar.
  2. Stek i smör. Salta och peppra efter smak. 
  3. Låt svampen steka tills lätt knaperstekt. 
Kycklingfärs:
  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Stek färs, vitlök och chili i 2 ms olja på medelvärme i ca 5 minuter tillsd et får lite färg och färsen är genomstekt.
  4. Tillsätt fisksås, limeskal, limejuice samt salladslök. 
Övrigt:
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Plocka salladsbladen.
  3. Servera färsen tillsammans med ris, ostronskivling, sallad, nötter och chilimajonnäsen i tacobröd. Servera gärna med limeklyftor.

Kommentera här: