Chévresnittar

 
Här har vi ett recept på ett tilltugg som är lyxigt och otroligt enkelt.
Vi har vid flera tillfällen bytt ut chévrekrämen till en färskost med smak av pepparrot. Antingen har vi vispat ihop en egen med riven pepparrot eller en färdig, helst då från Wapnö. 
Receptet kommer från Catarina König.
 
Ingredienser
  • 150 g chévre
  • 2 skivor parmaskinka
  • 0,5 dl crème fraiche
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 6 skivor baguette alt färdiga crostini
  • 1 msk olivolja
  • Flytande honung
  • Krasse
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta skinkan i 10-15 minuter. Låt svalna hela på plåten.
  3. Rör samman chévre och crème fraiche. Tips är att smula ner chévren. Rör med en gaffel eller mixa med stavmixer. Krämen ska vara rätt tjock.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ svalt till servering.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär skivor av baguetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla med olivolja och låt rosta i ugnen i 8-10 minuter.
  8. Strax före servering klicka på chévrekrämen, ringla över honung och toppa med knäckta parmachips och klippt krasse.
 

Kommentera här: