Köttbullar i svampsås

 
Hur gott är det inte med potatismos, köttbullar och en god sås? 
Kan ju inte bli fel.
 
4 portioner 
Ingredienser
  • 500 g viltfärst alt nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  •  1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk smör
Svampsås
  • 250 g trattkantareller
  • 1 gul lök
  • i msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kantarellfond
  • Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt, peppar, enbär och timjan.
  2. Låt svälla i 5 minuter.
  3. Blanda med färsen och forma till köttbullar i önskad storlek. 
  4. Bryn köttbullarna i smöret i het panna.
  5. Ta upp köttbullarna.
  6. Stek svamp och lök i smör under omrörning i ca 5 minuter. 
  7. Pudra över mjölet, rör om.
  8. Häll på vatten, grädde och fond. 
  9. Låt sjuda i 5 minuter.
  10. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills de är klara, 6-8 minuter. 
  11. Smaka av såsen med salt och peppar. 
  12. Servera tillsammans med potatismos.

Kommentera här: