Blåsbärstårta

 
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär
  • 0,75 dl strösocker
  • Blåbärssylt
  • 5 dl vispgrädde
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. 
  5. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler, gärna under formen.
  6. Blanda 1 dl blåbär med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden. 
  7. Vispa grädden till ett fast skum. 
  8. Dela kakan i tre bottnar. 
  9. Blanda de sockrade blåbären med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna.
  10. Lägg på nästa botten och fördela blåbärssyöten.
  11. Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. 
  12. Garnera med resten av blåbären. 

Kommentera här: