Asiatisk råbiff

 
Ytterligare ett favoritrecept från Catarina König!
Allt går att förbereda i god tid innan servering.
 
6 tilltugg
Ingredienser:
  • 200 g oxfilé
  • 1 msk finstrimlad salladslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 rispapper
  • Nymalen svarpeppar
  • Salt
  • 1,5-2 dl rapsolja
 
Sojatapioka:
  • 1 msk tapioka
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ljus japansk soja
 
Chilimajonnäs:
  • 0,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 msk srirachasås
  • 2-3 droppar limesaft
 
Topping:
  • Röd chilifrukt, runt skuren
  • Koriander (vi tog krasse istället)
  • Rostade sesamfrön
 
Gör så här:
  1. Finhacka köttet smått eller mal i en köttkvarn.
  2. Finstrimla salladslöken och vänd ner i köttet tillsammans med sesamolja, salt och svartpeppar.
  3. Smaka av och ställ svalt.
 
Sojatapioka:
  1. Koka tapiokapärlorna i vatten i en mindre kastrull i ca 10 minuter eller tills man ser att pärlorna inte längre har någon vit kärna.
  2. Sila bort överskottet av vätska och lägg pärlorna i en liten skål. 
  3. Tillsätt soja och låt dra. 
 
Chilimajonnäs:
  1. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen.
  2. Lägg i spritspåse och förvara i kyl.
 
Rispapper:
  1. Hetta upp oljan i en mindre stekpanna till 155-160 grader. 
  2. Lägg ner rispappret och lått puffa upp. Det tar ca 5-6 sekunder. 
  3. Lägg rispappret direkt på ett fat med hushållspapper och salta direkt.
 
Montering:
  1. Bryt loss bitar av det friterade rispappret.
  2. Skeda på råbiff.
  3. Sprita på majonnäsen och toppa med sojatapioka, tunt skuren chili, koriander och sesamfrön.
  4. Servera direkt. 

Kommentera här: