Mjölkchokladmousse

 
Ja, vi har redan ett recept på chokladmousse. Och den är jättegod.
Men just när det gäller mjölkchokladmousse, så tycker jag att detta recept är lite bättre än det förra som passar lite bättre till mörkare choklad.
Tänk på att moussen ska stå i kylen ett par timmar innan servering.
 
Detta behövs till ca 5 portioner:
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispad grädde
  • 2 äggulor - gärna rumstempererade

Garneringsförslag:
  • Grädde
  • Riven choklad eller tunna chokladplattor
  • Färska bär
 
Gör så här:
  1. Smält hackad choklad och 1 dl grädde i en skål över vattenbad.
  2. Ta upp skålen och låt blandningen svalna något. 
  3. Rör ner en äggula i taget i den avsvalnade chokladsmeten.
  4. Blanda samman.
  5. Vispa resterande grädde och vänd ner i chokladsmeten.
  6. Fördela moussen i glas och ställ in i kyl för att stelna i ett par timmar minst.
  7. Garnera innan servering.

Kommentera här: