Pulled pork med limeaioli

 
Ett mycket gott recept, men det gäller att vara ute i god tid då köttet ska koka i 6 timmar ;) 
Vi serverade i våra hembakta hamburgerbröd och som tillbahör kan man göra vår pickalde rödlök
 
Ingredienser
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 msk liquid smoke
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 liter vatten
Limeaioli: 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 äggulor, rumstempererade
  • 2 1/2 dl rapsolja, rumstempererad
  • salt och svartpeppar efter smak
Tillbehör:
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • picklad rödlök
  • chilibearnaise
  • ruccola
  • coctailtomater
  • olja
Gör så här
Pulled pork:
  1. Ansa fläskkarrén. Blanda paprikapulver, kummin, salt, peppar och vitlök och gnid in i köttet.
  2. Bryn köttet runt om i lite olja så det får en fin stekyta.
  3. Lägg köttet i en kastrull eller gryta tillsammans med rödvin, fond, liquid smoke, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 6 timmar tills köttet faller isär och är trådigt.
  4. Ta upp köttet och finfördela i strimlor.
Limeaioli:
  1. Riv limeskalet. 
  2. Pressa vitlöksklyftorna och saften av limen i en bunke. Tillsätt äggulorna och oljan. Använd stavmixer och pulsa till en limeaioli. 
  3. Smaka av aiolin med salt och peppar. 
Tillbehör:
  1. Fördela köttet i hamburgerbröden med salladsblad och gärna picklad rödlök.
  2. Servera med såser och en fräsch sallad gjord på ruccola och cocktailtomater.

Kommentera här: