Pulled pork med limeaioli
Ett mycket gott recept, men det gäller att vara ute i god tid då köttet ska koka i 6 timmar ;)
Vi serverade i våra hembakta hamburgerbröd och som tillbahör kan man göra vår pickalde rödlök.
Ingredienser
- 800 g fläskkarré
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 dl rött vin
- 1/2 dl koncentrerad kalvfond
- 1 msk liquid smoke
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 liter vatten
Limeaioli:
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lime, skal och saft
- 2 äggulor, rumstempererade
- 2 1/2 dl rapsolja, rumstempererad
- salt och svartpeppar efter smak
Tillbehör:
- hamburgerbröd
- sallad
- picklad rödlök
- chilibearnaise
- ruccola
- coctailtomater
- olja
Gör så här
Pulled pork:
- Ansa fläskkarrén. Blanda paprikapulver, kummin, salt, peppar och vitlök och gnid in i köttet.
- Bryn köttet runt om i lite olja så det får en fin stekyta.
- Lägg köttet i en kastrull eller gryta tillsammans med rödvin, fond, liquid smoke, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 6 timmar tills köttet faller isär och är trådigt.
- Ta upp köttet och finfördela i strimlor.
Limeaioli:
- Riv limeskalet.
- Pressa vitlöksklyftorna och saften av limen i en bunke. Tillsätt äggulorna och oljan. Använd stavmixer och pulsa till en limeaioli.
- Smaka av aiolin med salt och peppar.
Tillbehör:
- Fördela köttet i hamburgerbröden med salladsblad och gärna picklad rödlök.
- Servera med såser och en fräsch sallad gjord på ruccola och cocktailtomater.