Kycklingburgare med tryffelmajo

 
En ny favorit här hemma! Toppa burgaren med dina favorittillbehör. Supergott att servera till sötpotatis. Vi brukar göra våra hamburgerbröd till! 
Ingredienser:
  • 800 g tunt skuren kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • smör eller olja, till steknik
  • 4 hamburgarbröd
  • sallad
  • tomater, i skivor
  • gruka
Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt.
Tryffelmajo:
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 tsk olivolja med tryffelsmak
  • salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Tryffelmajo: Vispa ihop äggula med vinäger och senap.
  2. Häll i olja i en tunn stråle under konstant vispning till en tjock majonäs.
  3. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  4. Stek löken gyllenbrun i smör på medelvärme.
  5. Tillsätt sockret och rör om då och då.
  6. Salta och häll i en skvätt vatten mot slutet, stek tills det kokat in.
  7. Krydda kycklingskivorna med salt, peppar och chilipeppar.
  8. Stek på hög värme i smör/olja tills de är genomstekta.
  9. Fyll burkarbröden med sallad, tomat, gruka, kyckling, lök och tryffelmajo.
 

Kommentera här: